/ iStock/Getty Images
Всички участници в предизборната кампания за местни избори 2019 г. в Община Стара Загора да декларират позицията си по изработената от общинската организация на ВМРО Програма за „Образована раждаемост“, настояват от местната структура на партията.

Партиите не постигнаха съгласие за секретарското място в ОИК за местните избори

ВМРО ще я внесе за разглеждане още на първото заседание на новия Общински съвет. През месец февруари тази година ВМРО изработи „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора“.

За ВМРО насърчаването на образованата раждаемост е основен приоритет и възможност за преодоляване на все по-задълбочаващата се демографска криза у нас. По тази причина опитахме да привлечем към реализацията на Програмата останалите политически сили, представени в Общинския съвет на Стара Загора.

Предлагат еднократна помощ при раждане и жилища за младите семейства

Потърсихме техните мнения, коментари и препоръки. Заедно с мотивите и финансовите разчети за прилагането й, още на 20 март тя бе изпратена до председателите на политическите групи в Общинския съвет на Стара Загора с молба за отношение.

Допускаме, че само прекалената им ангажираност с обществените дела в полза на Стара Загора и старозагорци, им е попречила повече от половин година да изразят позиция по Програмата.

ВМРО-Стара Загора дари близо 1000 български знамена на старозагорци (СНИМКИ)

С изненада обаче научаваме, че на прага на предизборната кампания представители на Общинкия съвет в този мандат и със заявка за участие в следващия, заявяват, че имат намерение тепърва да разработват „Програма за еднократна финансова помощ при раждане на дете“.

Удовлетворени сме, че припознават нашата концепция като своя и за да им спестим излишни усилия, припомняме, че на личните си имейли председателите на групи в Общинския съвет на 20 март, са получили готова, разработена, мотивирана и финансово обоснована „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Стара Загора“.

Подателят на този имейл е Общинският комитет на ВМРО-БНД-Стара Загора (vmromo@abv.bg).