/ iStock
Въвежда се временна организация на движението на личен, обществен, договориран транспорт и на моторни превозни средства (МПС), извършващи транспорт за собствена сметка, във връзка със строително-монтажните работи по проект „Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на Стара Загора - северна част“.

От 1 юни до 4 юли, ще бъде ограничено преминаването по ул. „Трапезица“ в участъка от завод „Труд“ до ул. „Иван Вазов“ - без да се ограничава движението на кръстовището с ул. „Иван Вазов“, съобщиха от Общината.

Над 130 колоездачи ще вземат участие в „Купа Стара Загора“

От днес до 7 юли е предвидено ограничаване на преминаването на МПС по ул. „Христина Морфова“ в участъка от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Любен Каравелов“ - без да се засяга движението на кръстовищата с ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Ангел Кънчев“. Двупосочно движението на ППС ще се осъществява по северна дъга на кръговото кръстовище.

На три етапа ще се провеждат дейностите по реконструкцията на водопроводната и канализационна мрежа по ул. „Августа Траяна“ в участъка от ул. „Иван Вазов“ до бул. „Св. Патриарх Евтимий“, но без да се ограничава движението на кръстовищата с ул. „Иван Вазов“ и ул. „Св. Патриарх Евтимий“ и локалните улици. Първият започва от днес и ще продължи до 19 юни - временната организация на движението ще засегне северното платно на ул. „Августа Траяна“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Проф. Никола Кожухаров“, без да се ограничава движението на кръстовищата с ул. „Иван Вазов“, ул. „Проф. Никола Кожухаров“ и локалните улици. Вторият етап включва дейности от 20 юни до 29 юни, в същия часови диапазон, за ул. „Августа Траяна“ от ул. „Проф. Никола Кожухаров“ до бул. „Св. Патриарх Евтимий“ - без да се ограничава движението на кръстовищата с ул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Проф. Никола Кожухаров“, като движението по ул. „Августа Траяна“ ще се осъществява двупосочно в крайни десни платна по посока на движението.

Третият етап на ограничаване на преминаването ще бъде от 29 юни до 18 юли. Строително-монтажните работи с възпрепятстване на преминаването на ППС обхващат южното платно за движение по ул. „Августа Траяна“ от ул. „Проф. Никола Кожухаров“ до ул. „Иван Вазов“, без ограничаване на движението на кръстовищата с ул. „Иван Вазов“, ул. „Проф. Никола Кожухаров“, ул. „Райна Княгиня“ и локалните улици.

От 2 юни до 29 юни строително-монтажни работи ще се извършват на ул. „Константин Иречек“, без да се ограничава движението в кръстовищата с ул. „Августа Траяна“ и ул. „Боруйград“.

Отново от 2 юни, но до 7 юли, на три етапа се ограничава движението по ул. „Боруйград“ в участъка от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до ул. „Георги Кюмюрев“, без да се ограничава движението в кръстовището с бул. „Св. Патриарх Евтимий“.

Първият ще продължи до 11 юни в участъка от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до ул. „Господин Михайловски“ - без да се ограничава движението в кръстовищата с ул. „Господин Михайловски“ и бул. „Св. Патриарх Евтимий“. Втората част ще бъде от 13 до 22 юни, обхващайки участъка на ул. Боруйград“ - от ул. „Господин Михайловски“ до ул. „Кольо Ганчев“ - без да се ограничава движението в кръстовищата с ул. „Господин Михайловски“ и с ул. „Кольо Ганчев“.

Тртият етап е от 22 юни до 7 юли и включва участъка от ул. „Кольо Ганчев“ до ул. „Георги Кюмюрев“, без да се ограничава движението в кръстовищата с ул. „Кольо Ганчев“, „Георги С. Раковски“ и ул. „Георги Кюмюрев“.

От 2 юни до 7 юни се въвежда временна организация на преминаване и по  западното платно за движение на бул. „Митрополит Методий Кусев“ в участъка от ул. „Августа Траяна“ до ул. „Боруйград“, но без да се ограничава движението в кръстовищата с ул. „Августа Траяна“ и ул. „Боруйград“. Вторият етап по същото трасе ще започне на 7 юни и ще продължи до 28 юни, включвайки източното платно за движение на бул. „Митрополит Методий Кусев“ в участъка от ул. „Августа Траяна“ до ул. „Боруйград“ - без да се ограничава движението в кръстовищата с ул.  „Августа Траяна“ и ул. „Боруйград“.

От 3 юни до 2 юли, на три етапа, ще бъде ограничавано движението и по ул. „Цар Иван Шишман“. От 3 до 4 юни с ул. „Св. Княз Борис“ в посока изток – запад, като движението ще се осъществява двупосочно по ул. „Димитър Наумов“. От 5 до 17 юни за участъка от ул. „Св. Княз Борис“ до ул. „Граф Николай Игнатиев“, без да се засяга преминаването през кръстовищата с ул. „Граф Николай Игнатиев“ и ул. „Св. Княз Борис“, като преминаването ще се осъществява двупосочно по ул. „Димитър Наумов“.

Третият етап започва на 17 юни до 2 юли и временната организация на движение по ул. „Цар Иван Шишман“ ще включва участъка от ул. „Граф Николай Игнатиев“ до ул. „Ген. Столетов“, без да се ограничава движението на кръстовищата с ул. „Граф Николай Игнатиев“ и ул. „Св. Ген. Столетов“, пътуването ще се осъществява двупосочно по ул. „Димитър Наумов“.

Временната организация на движение по повод строително-монтажните работи по проект „Реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа на Стара Загора - северна част“ ще важи в часовия диапазон 9.00 до 17.00 часа.

Важно е водачите да шофират с повишено внимание и да спазват стриктно вертикалната маркировка. Движението ще се нормализира незабавно след приключване на ремонтните дейности.