/ IStock
Над 130 колоездачи от цялата страна ще вземат участие в петото издание на Колокритериум „Купа Стара Загора“, което ще се проведе на 27 май, съобщи пред БТА Стефан Христов, който е част от организаторите от Колоездачен клуб „ Верея“ – Стара Загора.

Той обясни, че състезателите ще бъдат разделени в няколко групи: момичета и девойки младша и старша възраст, момчета - младша и старша възраст, както и юноши младша възраст.

Спортното събитие ще започне в 12.00 часа от отбивката на ул."Иван Вазов" срещу магазин "Лидл".

За първи път ще има отделно класиране и награждаване за група „Любители“, които също ще са разделени по възраст, а записването ще е на място пред старт-финалната линия.

Христов допълни, че състезанието ще се проведе по ново трасе по ул. „Иван Вазов“ в участъка от ул. „Хан Аспарух“ до ул. „Радецки“.  Ще бъдат наградени класираните на първите три места от всички групи.

Временно от 10:00 до 14:00 часа ще бъде спрени движението на личен, обществен и договориран транспорт в отсечката на ул. „Иван Вазов“ от ул. „Хан Аспарух“ до ул. „Радецки“, но без да се ограничава движението по ул. „Хан Аспарух“ и ул. „Радецки“.
БТА