паметник Христо Ботев Стара Загора
паметник Христо Ботев Стара Загора / община Стара Загора
172 години от pождението на великия поет и революционер Хpиcто Ботев се навършват на 6 януари. По този повод Община Стара Загора и Старозагорският военен гарнизон организират тържествен общоградски ритуал за полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в парк „Митрополит Методий Кусев“ от 11:00 часа. Водещ на ритуала ще бъде Христофор Недков – актьор в Драматичен театър „Гео Милев“. Ще участват Военният духов оркестър, знаменна група и почетна рота от Втора Тунджанска механизирана бригада.
 
От 11:20 часа ще премине пешеходен строй от военнослужещи с бойните знамена до Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски“, където от 11:40 часа в градинката, северно от храма, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще извърши Богоявленски водосвет на бойните знамена на всички формирования от Старозагорския гарнизон.
 
По традиция в 12:15 часа в парк „Йордан Капсамунов“, до комплекс „Езерото“,  владиката ще извърши Великият Богоявленски водосвет и ще хвърли Богоявленския кръст.