В очакване на 5-ти октомври
В очакване на 5-ти октомври / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

И тази година старозагорци ще посрещнат празника на града ни 5-ти октомври.
В празничния афиш са включени редица културни и спортни прояви, традиционното празнично шествие, избор на Младежки общински съвет и кмет на Млада Загора.
Безспорно, кулминацията в тържествата, ще бъде откриването на възстановената сграда на Операта. С премиерата на „Кармен" ще бъдат вдигнати завесите на старозагорската сцена, а церемонията по откриването и първата част от „Кармен" ще бъдат излъчвани директно на видео-стена на Античната улица.

В очакване на 5-ти октомври
netinfo
От Регионалния Исторически музей предвиждат на 4 октомври от 17.30 часа да бъде открита нова изложба- „Праисторическа Тракия, 6-3 хилядолетие преди Христа" . В нея ще бъдат представени експонати от Стара Загора, Нова Загора, Ямбол, Пловдив и Пазарджик.

В Художествената галерия ще бъде експонирана изложба на един от най-големите пейзажисти-Никола Танев.

И от библиотека „Родина", която отбелязва 150-годишен юбилей, замислят интересни прояви, посветени на 5-ти октомври, сред които благотворителен търг на стари книги и картини от млади художници. Целта е да се обогатят библиотечните фондове с нови заглавия.

Освен културни събития, старозагорци ще могат да участват и да наблюдават редица спортни прояви с наше и чуждо участие:национални игри на хора с увреждания по лека атклетика,международен турнир и Балканиада по бридж, гимнастически турнир „Юначе", велорали, тенис турнир, детски футболен турнир за Купата на кмета, състезание по футбол за ветерани, с участието на отбор от гръцкия остров Корфу, пистолетен турнир.