/ iStock/Getty Images
В телефонен разговор кметът на община Казанлък Галина Стоянова обсъди с кмета на побратимения италиански град Кацаго Сан Мартино - Антонио Мосини, мерките, които италианският ѝ колега вече е въвел с цел превенция от разпространяване на коронавирус - COVID-19, съобщиха от Общината.

Кметът Живко Тодоров: Постъпваме отговорно към хората и тяхното здраве

Мосини сподели опита на Италия, като една от мерките, които посочи, е организирането на екипи в помощ на доставянето на храна и лекарства на възрастни и самотноживеещи хора.

Затварят детските градини в цялата страна

От своя страна казанлъшкият кмет Галина Стоянова възприе идеята и предстои да я предложи на общинския кризисен щаб, който ще заседава след заседанието на Областния. Ако предложението на кмета бъде прието, то възрастните, самотноживеещи и/или болни казанлъчани ще могат да подават своите заявки на горещия тел. на община Казанлък (0700/ 400-56 / www.kazanlak.bg), след което сформирани административни екипи за подпомагане ще осъществяват доставянето на храни и необходимите медикаменти до адрес. Това ще се случва: за града - посредством два автомобила, а за населените места в общината - чрез кметовете.


България въведе извънредно положение до 13 април

В момента на територията на община Казанлък, хората, които ползват услугите на местния Социален патронаж, са 300. В следствие на въведената извънредна ситуация в страната във връзка с коронавирус - COVID-19, от предлаганата от кмета нова услуга за подпомагане ще могат да се възползват не само ползващите до сега домашния Социален патронаж, а всички възрастни, самотноживеещи и/или болни казанлъчани.