/ Община Казанлък
По нареждане на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ извърши дезинфекция на публични места, с най-голямо струпване на хора, както и на обществените сгради в Казанлък.

Община Казанлък

Мярката е превантивна, част от разширените действия на Кризисния щаб към Община Казанлък по бедствия и аварии, във връзка с предприетите засилени мерки за предпазване от появата на COVID-19 на територията на общината.

Община Казанлък

Парковете „Розариум“ и „Тюлбето“ са дезинфектирани с натриев хипохлорит. Дезинфекция е извършена по възловите кръстовища в града, сградите на Социални грижи и Данъчното, на Банка ДСК, на Универсалния магазин, на полицията, всички общински сгради, всички обществени тоалетни, входовете на училища и детски градини, всички уязвими места, където има струпване на много хора.

Община Казанлък

Дезинфекцията се извършва паралелно с обичайните задължения по сметосъбиране и сметоизвозване на Общинското предприятие по чистота, които продължават по график. От Общинското предприятие призовават гражданите да не изхвърлят смет на нераглементирани места, защото това хаби човешки и финансов ресурс, който в създалата се ситуация, за превенция на появата на коронавирус, е изключително необходим.

Община Казанлък

Дезинфекцията на обществени сгради, възлови кръстовища и места в града ще продължи да се извършва периодично.