В Казанлък: Розово срещу тормоза в училище
В Казанлък: Розово срещу тормоза в училище / DarikNews.bg, архив

25 розови балони ще полетят точно в 12 часа от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов", ХГ „Св. Св. Кирил и Методий", Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" с. Ръжена и сдружение „Бъдеще за децата" (ул. „Войнишка" 25) в град Казанлък, Клуб „Млад доброволец" на ПМГ „Никола Обрешков", Казанлък.

Инициативата е посветена на Ден на розовата фланелка и Световния ден за борба с тормоза в училище. ще се присъединят децата от Клуб „Млад доброволец" на ПМГ „Никола Обрешков", Казанлък.

С „розово" настроение учители и ученици ще покажат и заявят своята гражданска позиция срещу насилието и тормоза в училище. Розови дрехи, очила, лица, изложби, мултимедийни презентации, анкети сред учениците, пана с послания, тематични часове посветени на агресията и т.н. Това ще бъде един ден РОЗОВ ДЕН В КАЗАНЛЪК, убедени са организаторите в Казанлък СНЦ „Бъдеще за децата".

„Призовахме, всички училища в града на розите, на 24 февруари, да се облекат в розово, да закачат розова панделка/стикер, да организират събитие или инициатива, с което да покажат своята съпричастност в борбата с училищния тормоз. И получихме обратна връзка от повечето от тях - някои отговориха положително, други не дотам, а трети - с мълчание", споделят от СНЦ „Бъдеще за децата".