магазин
магазин / iStock/Getty Images
Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание
Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов.
 
Окончателното решение за отпускането на мерките ще бъде докладвано на премиера в четвъртък, но при отбелязване на нов ръст на заболеваемостта и сериозен натиск върху лечебните заведения, ограниченията ще бъдат преосмислени и отново затегнати.
 
Трайните тенденции със справянето със заболеваемостта от COVID-19 позволяват на 4 февруари от началото на втория учебен срок по определена схема да бъде възстановено присъственото обучение на ученици от 5 до 12 клас. Разхлабването на мерките за фитнесите и спорта трябва да се въвежда паралелно с възстановяването на присъствените занимания в училищата, е мнението на Борисов.
 
Той акцентира също и върху възможността ресторантите да могат да работят с капацитет от 50% до 22:30 часа. Ще се обсъди магазините в моловете да могат да работят при ясно определен компромисен начин, но без местата, на които се събират много хора вътре около заведенията за хранене и без детските кътове.