Ученическа театрална трупа с благотворителна постановка
Ученическа театрална трупа с благотворителна постановка / Организаторите
Ученическа театрална трупа с плаготворителна постановка
53403
Ученическа театрална трупа с плаготворителна постановка
  • Ученическа театрална трупа с плаготворителна постановка

Да бъде създаден фонд за събиране на средства за деца в затруднено материално положение. Зад тази благородна кауза застават ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан" в Стара Загора. Идеята е изцяло на младежите, които искат да помогнат на свои съученици, чиито семейства изпитват сериозни финансови трудности. Това обясни за Дарик Петя Глътникова от училищното настоятелство в гимназията.

За реализация на идеята си децата са подготвили театралната постановка "Десет малки негърчета". Адаптацията по романа на Агата Кристи е дело на единадесетокласника Диан Грудев. Общо 15 младежи участват в аматьорската трупа. Желаещи да се включат в проекта не са липсвали. "След приключване на кастинга имаше дори и сълзи, разочаровани. За първи път оставяме децата да ни водят изцяло. Такова трябва да бъде съвременното образование. Да подаваме ръка на децата и да сме партньори", разказва Глътникова.

Партньори на децата са представителите на "Сдружение Родители Новатори". Те са помогнали с направата на декорите и афишите за представленията.

Начинанието е добър пример как родители, учители и техните възпитаници могат да работят заедно и да постигат общи цели. Риск винаги има, но учениците се надяват да имат последователи и Фондът, който искат да създадат да има успех.

Билетите за благотворителния спектакъл са по 2 лева, но всеки може да остави и по-голяма сума, ако има възможност. Постановката "Десет малки негърчета" може да гледате тази вечер в Младежки дом от 18:30 часа и утре - 16 май, от 14:30 и 19:30 часа.

В прикачения звуков файл може да чуете какво разказа пред Дарик Петя Глътникова.