/ iStock/Getty Images
Всички училища на територията на област Стара Загора, ще започнат новата учебна година при необходимите условия, съобщиха от РЗИ-Стара Загора. Извършени са 128 проверки на 123 учебни заведения на територията на област Стара Загора за установяване на готовността им за започване на новата учебна година.

РЗИ-Стара Загора препоръчва поставянето на противогрипна ваксина

От тях - 16 държавни, 105 общински и 2 частни училища. Служителите на отдел „Държавен здравен контрол” в Дирекция „Обществено здраве” при РЗИ, са установили, че предписаните мероприятия в края на миналата учебна година, най-често за ремонт на санитарни възли, боядисване на класни стаи и коридори, са изпълнени.

Към момента се извършват последни дейности, свързани с довършителни козметични и хигиенизиращи мероприятия, свързани с подготовката на първия учебен ден. В три от сградите на учебни заведения няма да се провежда учебен процес.

Безплатен ще е градският транспорт за ученици и студенти на първия учебен ден

Поради започващ основен ремонт, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер” в Стара Загора се пребазира в сградата на Професионална гимназия по механотехника и транспорт "Никола Й. Вапцаров”.

Учениците от Първо основно училище ще продължат учебните си занятия в Седмо основно училище. Във връзка с възникнала авария при извършване на изкопни дейности на 09 септември в двора на Основно училище "Св. Климент Охридски” в с. Горно Черковище, със заповед на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, учебното заведение се пребазира в Основно училище "Васил Левски” в с. Бузовград.

1 350 първокласници ще прекрачат прага на старозагорските училища

В Средно училище „Васил Левски” в Гълъбово се извършват довършителни ремонтни дейности на санитарни възли, които няма да попречат на учебния процес. В Средно училище "Христо Ботев” в с. Братя Даскалови не е изпълнено предписано мероприятие за ремонт на настилката на училищния двор.

До момента са проверени за съответствие със здравните изисквания и са съгласувани седмичните разписания на 90 от учебните заведения на територията на областта.