Трета възстановка заради удавения младеж
Трета възстановка заради удавения младеж / Деляна Бобева
За трети път десет водолази започнаха претърсването на предполагаемия район, където на 27-ми май следобед се удави 19 годишният Калоян Атанасов Русинов от Габрово. Повече от 20-сет дни не е открито тялото на младежа.

Трета възстановка на случилото се на 27-ми май е е направена вчера с приятели на момчето.

Разпитани са били всичките 11-сет съученици и приятели на абитуриента , с които той е дошъл същия ден около 13 часа на язовира.
Водолазите от Казанлъшкия морски клуб “Севт Трети” и от Гражданска защитна –Стара Загора и Пловдив вече са уморени. Но няма да спрат търсенето на момчето, докато не го намерят. Такова е разпореждането на Министерството на извънредните ситуации.
Два пъти е обходен огромен терен,където се предполага че може да се намира трупа на момчето, но следа от него няма.
Откриваме запалки, дребни предмети, но не и тяло, каза един от водолазите, участващи в търсеното .


Водолазът уточни, че предположенията за течения ,които може да са отнесли тялото в друга посока не издържат, тъй като в този район такива няма. Допълнително работата им се затруднява от различните места, които съучениците на Калоян посочват като място, където момчето е потънало.
Една от тезите за трудното намиране на трупа е, че има вероятност при рязко изплуване и още по-рязко потъване , тялото да се е пръснало, което да затруднява и неговото намиране.