Телци и Овни  щурмуват местната власт в Казанлъшко
Телци и Овни щурмуват местната власт в Казанлъшко / Д.Бобева-архив
На тържествена церемония ОИК в Казанлък връчи 57 удостоверения на новоизбраните общински съветници и кметове на населени места в общината.

Церемонията бе обилно полята с шампанско, червено вино и украсена с жълти рози и много пожелания за успешна работа в полза на гражданите на общината.

Официални тоалети, черни и тъмносини костюми , пресни прически , усмивки и очаквания заселиха за час Информационния център в Казанлък.

Новоизбраните представители на местната власт, получили доверието на близо 36 хиляди от избирателите в общината на цели два тура поеха новите си и предизвикателства без червен килим.

За сметка на това им тръгна по вино и на счупено.

Сред тези, които разходиха имена и тоалети в залата на Инфоцентъра имаше откровени доайени в местната политика, ошлайфани в политическите битки и завери лъвове, все още борци за правда и чест, ,както и откровени новобранци.

Всички те обединени от амбицията да успеят заедно и да продължат и умножат сторените благини. Ако не с дела, то поне на думи.

В името на справедливостта ОИК спази мускетарския принцип и връчи удостоверенията на избраните съветници по номерата на техните позиции в интегрална бюлетина, а новоизбраните кметове – по азбучен ред. За да няма сърдити.

Местата власт се оказва море, в което мирно трябва да плуват в следващите 4 години 6-тима Телци, 5-тима Овни, по четири Близнака, Риби, Лъвове и Козирози. За цвят ще са по двама представители на Раците, Везните, Скорпионите, Стрелците и Водолеите.

Политиката откровено не е поприще за Девите, доказва го липсата им в новия общински севет. .

За сметка на това четирима кметове на населени места са родени под този знак.

Средната възраст на новия общински съвет е средна- 44 години, на новоизбраните кметове – 50.

Според председателката на ОИК Катя Киликчиева, това означава, че мъдрост и зрелост ще управляват района.

Най- възрастният общински съветник е на 64- години. С достолепието си Крум Владев от коалиция “Чиста Розова долина” ще ръководи първата сесия на местния парламент. Според неофициалан информация тя ще е на 12-ти ноември.

От ДПС е най- младият местне старейшина- на 28 години е Халил летифов,- лидер на Областната организация на ДПс-младежите.

Малко са дамите в Общинския съвет ан Казанлък- само 9 сред 31 мъже. Пет са жените-кметици на населени места в общината, които са почти 30% от всички новоизбрани кметове.

Най- младият кмет в Казанлъшко е само на четвърт век- 25 годишният Михаил Яноров, който ще управлява Бузовград.

На 69 години е най-зрелият- това е кметът на община Казанлък Стефан Дамянов.

Съдбата и астрологията са си спретнали и две други “генералски” закачки с представителите на новата власт в района- общинският кмет има двама астрални близнака от партия ГЕРБ, една съдба, една партия и една и съща рождена дата и година делят първите двама от казанлъшката “Атака”.