/ съд / / Thinkstock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 24 април до 13 юни в Стара Загора, действайки в условията на продължавано престъпление като извършител, в съучастие с Д.П. и Р.Т., като помагачи, с цел да набави за себе си и за другите имотна облага, е възбудил и поддържал у различни граждани заблуждение, че срещу заплащането на определена сума пари ще им съдейства за получаване на банкови кредити в различни размери от банкови институции и с това им е причинил имотна вреда в общ размер на 2 227 лева.

Осъдиха ефективно мъж за незаконно държане на взривни вещества

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемите се познавали. Обвиняемият А. С. публикувал в интернет сайт обява, че оказва съдействие при отпускане на банкови кредити. С него се свързвали различни граждани, които той въвеждал в заблуждение, че има връзки в банкови институции и може да им съдейства при кандидатстване за банков кредит. Същият искал от пострадалите да му изпращат определени суми, които представял като застраховки и възнаграждения по бъдещите кредити.

Съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен за изнасилване

Преведените суми били теглени на различни места от съучастниците на А. С. и в последствие средствата били разпределяни помежду им. В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, се установява съпричастността на тримата обвиняеми към извършването на подобни измами на територията на цялата страна.

За телефонна измама: Съдът "задържа под стража" мъж осъждан 9 пъти за кражби и измами

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че А. С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо А. С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.
Апелативна прокуратура-Пловдив