/ Thinkstock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за това, че на 19 юни, в условията на опасен рецидив, се е съвкупил с лице от женски пол, на 41 г., като я е принудил към това със сила.

Три години затвор за водач, убил мъж на пътя и избягал от произшествието

До момента е установено, че обвиняемия познавал пострадалата и на 19 юни я посетил в дома й. Там упражнил насилие спрямо нея, при което й нанесъл множество юмручни удари в областта на лицето, държал я за ръцете, след което я изнасилил.

За телефонна измама: Съдът "задържа под стража" мъж осъждан 9 пъти за кражби и измами

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършен оглед на местопроизшествие, изготвени съдебно-медицински експертизи, приложено експертно заключение за психическото състояние на обвиняемия и други писмени доказателства.

Обвиняемият е осъждан по 15 присъди за престъпления против собствеността. През април 2017 г. е освободен от Затвора в Стара Загора, където е търпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години. Настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив. За престъплението, в които е обвинен, се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

Задържаха крадец на училищни компютри

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му. Определението на Районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.
Апелативна прокуратура-Пловдив