Взрив избухна в метрото в Санкт Петербург
Взрив избухна в метрото в Санкт Петербург / БГНЕС
Председателят на Националното сдружение на местните омбудсмани Павлина Делчева и почетният председател Иван Димитров изпратиха съболезнователна телеграма до омбудсмана на Санкт Петербург  Александър Шишлов по повод смъртоносната експлозия в метрото на Санкт Петербург.
 
11 души загинаха, а над 50 човека пострадаха при експлозия в метрото в Санкт Петербург. Експлозията разтърси влак на метрото между две станции в руския град в понеделник следобед. Влакът се е движил от станция „Сенная площадь“ към станция "Технологичен институт". Експлозията е причинена от взривно устройство, твърдят медиите. Властите започнаха разследване за терористичен акт, проверяват и други версии. Извършителят на самоубийствения атентат в Санкт Петербург вчера бе идентифициран като Акбаржон Джалилов, роден в Киргизстан през 1995 г., обяви говорител на киргизстанските служби за сигурност, цитиран от Франс прес.
 
Ето и пълният текст на съболезнователната телеграма:
 
 
До г-н Александър Шишлов,
Уполномоченный по правам человека в Санкт-Петербурге

 
 
Уважаеми господин Шишлов,
 
От името на г-н Иван Димитров и от мое име като представители на Националното сдружение на местните омбудсмани в България и членове на ЕОИ, приемете нашите най-искрени съболезнования по повод вчерашната трагедия в Санкт Петербург. Тероризмът цели страх и разделение. Затова ние заставаме до вас в този труден момент. От името на всички колеги в България, предайте нашата подкрепа и дълбока съпричастност към мъката на близките на загиналите.

 
Павлина Делчева,
Председател на Националното сдружение на местните омбудсмани в Република България и член на ЕОИ
 
Иван Димитров, почетен председател на Националното сдружение на местните омбудсмани в Република България и член на УС на ЕОИ