Свалят таксите на пазари, тържища, панаири и тротоари в Стара Загора?
Свалят таксите на пазари, тържища, панаири и тротоари в Стара Загора? / DarikNews.bg, архив

С около 40 процента да бъдат намалени таксите за ползване на пазарите, тържищата, панаирите, както и на тротоарното право в Община Стара Загора, е предложил общинският съветник арх. Иван Иванов.

На редовната си сесия утре Местният парламент ще разгледа на второ четене предложените промени в общинската наредба и ще реши дали да свали таксите.

Тежките последици от кризата върху малкият и среден бизнес е мотивът, с който архитектът е внесъл предложението си.

„Хората усещат и търпят последиците на глобалната икономическа криза в най-голяма степен именно сега. За тях малкият бизнес, който храни семействата им е застрашен до степен не на просто преживяване на кризисния период, а на физическо оцеляване. Думите „печалба от дейността" те са забравили. Говорят за покриване на свитите си до краен предел разходите. Те молят и се надяват, че Общински съвет Стара Загора, на който се явяват избиратели, ще прояви разбиране и воля да им помогне в този труден за тях момент", обяснява арх. Иванов.

Предложенията за промени на таксите в наредбата засягат всички шест зони, на които е разделена Стара Загора и ако бъдат приети ще влязат в сила от 1 октомври.