Стойо Иванов е новият лидер на ГЕРБ-Казанлък. Научил за това по телефона
Стойо Иванов е новият лидер на ГЕРБ-Казанлък. Научил за това по телефона / netinfo


Инженер Стойо Иванов е новият лидер на ГЕРБ -Казанлък.

Това съобщи народният представител от града на розите Емил Караниколов.

Иванов е изпълнителен директор на "Хидропневмотехника", която е наследник на бившия Институт по хидравлика и пневматика..

На организиран брифинг, продължил по-малко от 20 минути и приключил със скандал, поради отказа на народния представител Емил Караниколов да даде думата за въпроси на журналисти, стана ясно, че новият председател е научил за избора си по телефона тази сутрин.

53 годишинят нов лидер на ГЕРБ е инженер по хидравлика и пневматика, един от създателите на общинската структура на ГЕРБ в Казанлък.

Според някои информации той е бил и последният партиен секретар на бившия Институт по хидравлика и пневматика.

Според други източници на "Дарик", новият общински председател на ГЕРБ В Казанлък е роднина с организационния секретар на партията от новото общинско ръководство- Пенко Говедаров. Двамата , както и бившият вече лидер на ГЕРБ- Казанлък Иван Кьосев са съученици от местната математическа гимназия.

Освен Иванов и орсекретарят Пенко Говедров, който бе такъв и в по-предишния състав на общинското ръководство на ГЕРБ в Казанлък, останалите членове на новото ръководстов са: зам. областният управител Галина Стоянова, настоящият депутат Емил Караниколов, общинският съветник Петко Карагитлиев, кметът на ръжена Апостол Терзиев и Петър Кьосев.

С изключение на последния, нито един от избраните от Националната изпълнителна комисия на ГЕРБ , не са били сред номинираните на общинското събрание преди няколко месеца.

Междувременно двама от номонираните за поста председател на ГЕРБ -адвокат Николай Златанов и Йон Вълканов споделиха, че са научили за новия председател именно от сайта на Дарик.

На допуснатия единствен въпрос от журналисти народният представител Караниколов уточни, че новоназначеното ръководство на ГЕРБ -Казанлък не е служебно, както и че ще има пресконференция " когато му дойде времето". Караниколов изчете и специално съобщение по въпроса с назначавенот, като изрично спомена и датата -21-ви септември.

Стойо Иванов поема поста след повече от петмесечно практическо безвластие в ГЕРБ Казанлък.

Досегашният лидер на местните гербери бе Иван Кьосев.