Стажанти от Академията на МВР в Казанлък положиха клетва
Стажанти от Академията на МВР в Казанлък положиха клетва / netinfo

90 стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка - Казанлък при Академията на МВР положиха клетва днес на официална церемония. Директорът на центъра в Казанлък комисар Красимир Иванов приветства завършилите успешно 9-месечния курс на обучение, като подчерта, че всички те са усвоили много добре практически и на теория своите задачи, и излизат с много добър среден успех от 5.10.

На церемонията присъстваха областният управител Недялко Недялков, директорът на ОД на МВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев, началникът на РПУ - Казанлък Стойно Стойнов, зам.- кметът Петър Косев и председателят на Общински съвет Казанлък Николай Златанов.

Областният управител поздрави успешно завършилите курсанти от областите Пловдив, Смолян, Враца, София и Велико Търново, като им пожела успешна реализация в системата на областните дирекции на МВР.

Центърът за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Казанлък е най-старият в страната и е създаден през 1971 година. В момента в него се обучават 211 стажанти, като единствено в този център се обучава по специалността експерт-криминалист.