първа копка
първа копка / община Стара Загора
Индустриална зона „Загоре” е разположена на 115 дка, разделени на 11 имота – с размери от 4 до 11 дка, като всеки един от тях може да бъде обединяван, спрямо конкретни предпочитания на инвеститорите.
 
„Само десет месеца след влизането на държавата с апортна вноска днес започваме  строителството на Индустриална зона „Загоре“. Гордост за мен, е че вече имаме и първия инвеститор – местна просперираща фирма”. Това съобщи изпълнителният директор на „Загоре“ Радослав Танев преди символичното полагане на първа копка за изграждането на техническата инфраструктура на Идустриална зона „Загоре“.  .
 
Реализирането на Индустриалната зона има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион, стана ясно още по време на събитието. Предимство е и комуникативността на терена, който предостави общината - пресичат се три транспортни коридора, линии на градския транспорт, обезпечено е електрозахранването и водоснабдяването.
 
Активно в Стара Загора се работи в посока за облекчаване на бизнеса откъм административна тежест, както и за създаване на стабилна финансова политика, която гарантира спокойствие за инвеститорите.
 
 „За мен е чест да съм тук днес. Колегите свършиха много работа за толкова кратък период. Те успяха да реализират този прекрасен проект. Зоната ще бъде с изключителен успех – уверена съм в това. Вложени са много труд и сърце в работата. Съюзът между държава и община е изключително полезен и ползотворен“, подчерта и Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“.