/ община Стара Загора
 
Възпитаниците на детска градина „Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово пресъздадоха обичая лазаруване.
 
Събраните средства ще бъдат дадени за лечението на болната Ромина Нончева от Стара Загора. В центъра на селото бе открит и благотворителен базар, на който се предлагат сувенири изработени от деца, учители и родители. 
 
Благородното дело ще продължи и при подготовката за Великден. С помощта на родителите децата ще пекат курабийки и ще боядисват шарени яйца. Те ще се предлагат на жителите на селото, а средствата отново ще бъдат за болното момиченце.
 
Девегодишната Ромина Нончева, която е ученичка във втори клас в девето основно '' Веселин Ханчев", се бори с коварната болест левкемия. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец.
 
Родителите на децата от класа на Ромина вече са се организирали и събират средства в помощ на нея и майка й. Провеждат се и благотворителни базари.
 
Само за дни в безпрецедентна акция бяха събрани необходимите 80 банки кръв за детето, което е настанено в Университетската болница „Св. Георги“  в Пловдив. Хора от цялата страна дариха кръв за момиченцето. 
 
Спортните клубове в Стара Загора също се обединиха в подкрепа на каузата. Те проведоха благотворителна тренировка за събиране на средства за лечението на детето.
 
Таксиметрови шофьори също се включиха, работиха безвъзмездно и дариха средствата за оздравяването на Ромина.