Стара Загора приема Балкански лекоатлетически шампионат за мъже и жени
Стара Загора приема Балкански лекоатлетически шампионат за мъже и жени / DarikNews.bg

Стара Загора ще бъде домакин на Балкански лекоатлетически шампионат за мъже и жени. Състезанието ще се проведе на 27 и 28 юли 2013 година.

Решение за това е взето на конгреса на Балканските лекоатлетически федерации.  "За първи път на състезанието догодина във вашия град ще участват 12 държави. По време на Балканиадата, отново за първи път, ще се проведе селекция за участие на Балканите като единен тим в мача на гигантите, който ще се проведе в края на август във Франция. Там ще мерят сили състезатели от САЩ, Германия, Украйна, Франция, Русия, Италия и сборния балкански отбор.

Предстои ремонт на стадиона, на пистата, на залата. И всичко това трябва да приключи до 2014 година, за да може за първи път в нашата история Стара Загора да приеме Европейско първенство за младежи и девойки до 23 години", коментира президентът на Балканската асоциация на атлетическите федерации и на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Спортен клуб по лека атлетика „Берое" кандидатства с проект за цялостна рехабилитация на пистата на стадиона, което ще го направи съответстващ на всички европейски изисквания за провеждане на състезания от най-висок ранг. С решение на Общински съвет - Стара Загора са отпуснати 200 000 лева. В началото на септември в Министерствота на спорта е подписан договор за финансиране на първия етап от ремонта на пистата в размер на 400 000 лв.

Стара Загора приема Балкански лекоатлетически шампионат за мъже и жени
netinfo

На нова спортна площадка се радват и учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер" в Стара Загора.

Игрището с модерна настилка бе открито в деня на професионалния празник на строителя. „Ние сме тук, за да продължим историята на училището ни, в която отличната професионална подготовка на учениците вече близо 70 години върви ръка за ръка с развитието на спортната дейност, както на общинско, така и национално ниво", сподели помощник-директорът инж. Весела Георгиева

Стара Загора приема Балкански лекоатлетически шампионат за мъже и жени
netinfo