празник
празник / netinfo
31 балона полетяха в небето над Стара Загора, защото за 31-ви път градът празнува своя Ден!

„Стара Загора не е просто едно място за живеене. Стара Загора носи много дух в себе си, има много култура и много история. Стара Загора сте всички вие старозагорци. Благодарение на вас този град е това, което е”. С тези думи кметът Живко Тодоров се обърна към всички, които дойдоха да споделят празника 5-ти октомври на Античната улица.

 

празник
netinfo


Тодоров припомни, че днес с гордост наричаме Стара Загора град на поетите, липите и правите улици, благодарение на упоритостта, търпеливостта и усърдната работа, на единението на нашите предци, които са възстановили града ни от пепелищата.
 
Днес, всички ние трябва да бъдем също толкова единни, като онези, които са го възстановили, призова той.

празник
netinfo

 
„Искам да благодаря на всички старозагорци, които участват в развитието на града си, защото благодарение на вашите усилия, се случва всичко хубаво в днешния ден. Да, днес Стара Загора е разкопан, работи се на много места, което причинява много неудобства, но до няколко месеца ви обещавам, че градът ни ще бъде, по-красив, по-удобен и по-добро място за живеене, каквото искаме всички ние.

празник
netinfo

 
Пожелавам ви да бъдете здрави, да бъдете успешни, да бъдете усмихнати и позитивни, защото животът става по-хубав и ние трябва да участваме в неговата направа. Успех на всички вас!
 
Честит празник, старозагорци!”, пожела Тодоров, минути преди да предаде символичното управление на града ни в ръцете на младия си колега, новият Млад кмет Никола Чакалов.

празник
netinfo

 
„За мен е чест да бъда тук пред вас. Вярвам, че и вие сте горди с вековната история на града ни. Ще работя усърдно и честно за интересите на младите хора в града”, обеща единадесетокласникът от ТГ „Княз Симеон Търновски”.
 
Тържественото отбелязване на 5-ти октомври започна с празничен водосвет за града и за старозагорци, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан и свещеници.
 

празник
netinfo


„Благопожелавам на всички да имате крепко здраве, мир и душевно спокойствие, благопросперитет  на нашия роден град, мъдрост на всички, които ни управляват, мъдрост и за нас, за да може да възприемаме всичко ново, което се сътворява в името на нас, гражданите на България. Ако някой се усъмни, нека изчака, за да се увери, че наистина всичко се прави за добро, а доброто е от Бога, а щом е от Него, значи е над всички ни. Честит и благословен празник на нашата Стара Загора – перлата на Равна Тракия“, обърна се към стотиците старозагорци на Античния форум  митрополит Киприан.
 
По-рано през деня бе отслужена Божествена Св. Литургия в храм „Св. Николай“.
 
Венци и цветя на признателност бяха положени в парк „5-ти октомври” .

празник
netinfo