/ iStock/Getty Images
Международният филмов фестивал Master of Art  за документално кино за изкуство, който за седма поредна година ще се проведе и в Стара Загора, се открива на 4 април, съобщиха пред БТА организаторите.

В конкурсната програма участват филми за архитектура, дизайн и мода, изкуство и власт, изобразително изкуство, литература, музика и танц, съвременно изкуство, театър и кино, фотография.

„Мисията на филмовия фестивал „Мастър оф Арт“ е да се превърне в алтернативна платформа на масовата култура, да създаде възможности и да спомогне за диалога и сътрудничеството между творците. Фестивалът е най-големият в Източна Европа форум за млади документалисти, изкушени да разказват вдъхновяващи истории за изкуството“, казва Найо Тицин, директор на фестивала.

"Книжарница в куфар" в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески“ е домакин за Стара Загора.

В Стара Загора ще бъдат излъчени 4 филма в периода от 4 до 7 април. Тази вечер, 4 април, ще има прожекция на  „Уфици отвътре“.

Утре (5 април) ще бъде представен „Воев – Филмът“.

В сряда пред старозагорската публика ще гостува „Джак Б. Йейтс: Човекът, който нарисува Ирландия“. История, която никога не е била разказвана на екрана за визионера, загадка художника Джак Б. Йейтс (брат на безсмъртния поет Уилям).

Ирландския писател Колм Тойбин, предприема разкриващо и философско изследване – емоционално разказано от Пиърс Броснан.

През последния ден в програмата е включен „ Кърт Вонегът – неподвластен на времето“.
БТА