/ Община Стара Загора
В Стара Загора започна изграждане на кръгово кръстовище между улиците „Калояновско шосе“ и „Анастасия Тошева“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

По време на ремонтните дейности ще бъде извършена цялостна реконструкция на пътната настилка, изграждане и ремонт на прилежащи тротоари, изграждане на дъждовна канализация и монтиране на съоръжения за отводняване, оформяне на острови за кръгово кръстовище, както и изграждане и подмяна на уличното осветление.

Проектът ще се извършва на два етапа. По време на първия ще бъде затворено платното за движение в посока Индустриална зона като движението ще се извършва двупосочно в другото платно. Обходният маршрут ще бъде по ул.“Капитан Петко войвода“ или по ул. „Георги Байданов“. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

Изграждането на кръгово кръстовище цели да се подобри пропускателната способност на участъка, да се намалят транспортните задръжки, конфликтите точки и пътната аварийност и да повиши безопасността на движение като намали скоростта при управление на превозните средства.
БТА