избори
избори / iStock/Getty Images
Респектиращ брой политически партии, политически коалиции и Инициативни комитети са се регистрирали до крайния законов срок в ОИК Казанлък, за участие в изборите за местни органи на властта  през октомври.

От сайта на Общинската избирателна комисия в Казанлък става ясно, че участие във вота на 27 октомври са заявили 14 политически партии, 3 политически коалиции, 1 местна коалиция и 7 Инициативни комитета.Оспорвана битка се очертава и за кметските места в  някои села на община Казанлък, където има регистрирани  по няколко Инициативни комитета, издигащи кандидати за  кметове на населеното място. 3 са само Инициативните комитети, издигащи свои фаворити за кмет на село Енина, отделно са политическите кандидатури за кмет на селото. За Енина се очертава най-оспорваната кметска битка сред населените места.Инициативни комитети  издигат свои кандидати за кметове в Ръжена, Овощник и Бузовград.
 
Почти половината политически партии-шест от 14, регистрирани  за участие в местния вот, ще участват в изборите със свои листи за общински съветници, общински кмет и кметове за населените места.

С кандидати за кмет на община Казанлък ще са СДС,  ВМРО, ГЕРБ , Партия Воля,  ДПС и „Възраждане“, става ясно от регистрациите в ОИК-Казанлък.

За местния вот е регистрирана само една местна коалиция, това е коалицията Алтернативата на гражданите.Тя ще участва със своя листа с кандидати за общински съветници. Местната  коалиция е на практика  новото име на досегашната група Експерти за Казанлък.

Трите регистрирани политически коалиции ще участва на местните избори с листи за съветници, за кмет на общината и кметове на населени места.
С кандидат за кмет на община Казанлък е една от тях- ПК „БСП за България“ . Другите две политически коалиции, които обаче не издигат кандидат за кмет на община Казанлък са „Движение Заедно за промяна“  и Демократична България –обединени демократични сили“.
 
На 24 септември ще станат ясни имената и на конкректните участници в листите за съветници и кандидат-кметовете. Ден по-късно и номерата на бюлетините, с които ще се явяват на изборите.