Сидеров: Подкрепата на Атака за Дамянов е прибързана. Познавали се бегло.
Сидеров: Подкрепата на Атака за Дамянов е прибързана. Познавали се бегло. / netinfo
Като “прибързани действия на местната организация и проява на прекалена активност”.

Така лидерът на партия “Атака” Волен Сидеров определи оповестената вече подкрепа и стартиралата подписка на казанлъшката структура на партията за втори кметски мандат на сегашния градоначалник Стефан Дамянов.

Преди седмица Граждански комитет от 49 казанлъчани издигна кандидатурата на сегашния кмет на Казанлък за втори мандат, който ще участва на местните избори като независим.

Структурата на партия “Атака” в Казанлък бе първата, която в специална декларация подкрепи кандидатурата на Стефан Дамянов.

Сидеров бе категоричен, че имало само “дадена идея от местната организация да се подкрепи настоящият кмет, но не и твърдо решение”. Лидерът на “Атака” каза, че декларираната подкрепа на местната организация в Казанлък е прибързана, понеже той не бил проучил ситуцията. Предстояла му среща с настощия кмет на Казанлък, с който се познавали бегло и едва след това “Атака” щяла да вземе своето решение дали подкрепата за Дамянов ще е от полза за партията.

В настоящия момент “Атака” нямала официално решение за подкрепа на Стефан Дамянов за втори мандат, заяви лидерът й Волен Сидеров.

Партийната политика за местните избори предвиждала там, където е възможно и има потенциал, партията да издига свои активисти, работили успешно за партийната кауза, които да са водачи на листи за съветници и силни кандидати за кметове, а там където не е- да се преговаря.

“Смятам че организацията се обезличава, ако не издигне свой кандидат”, заяви Сидеров. Той уточни, че “предстои да се огледа ситуацията в Казанлък от много страни и тогава да се вземе окончателно решение”.

На 22-ри август, на последното си заседание Гражданският комитет за издигане кандидатурата на Стефан Дамянов за втори мандат оповести публично имената на 26 партии и организаци, спортни клубове и НПО-та, подкрепящи настоящия кмет на Казанлък. Местната структура на “Атака” е една от тях.

Останалите декларирали подкрепата си за Дамянов са: НДСВ, ГЕРБ, КП на България, партия Евророма, ПД “Социалдемократи”, Съюз България, Партия Рома, КНСБ-“Арсенал”-АД, Съюза на пенсионерите СОСЗ, Ромския съюз, роми-СДС, роми-БСП, Движение за обединение и солидарност, съюз “Истина”, 35 партийни организации , футболният и волейболният клуб в града и други.

Седмица преди да бъде обявена официално кандидатурата на Стефан Даяанов като независим кандидат за кмет за втори мандат, той бе номиниран като кандидат за кмет на партия ГЕРБ от местната структура на организацията.

Името му бе сред 13-те официално номинирани и издигнати кандидати на ГЕРБ за местните избори. Самият Дамянов отрече това.

“Да, господин Дамянов е член на сдружение ГЕРБ и е сред най- успешните кметове на България. Политика на ГЕРБ е да подкрепя такива хора, заяви лидерът на партията Цветан Цветанов.

Според него формулата под която Дамянов ще се яви на местните избори щяла да стане ясна едва след като се регистрира.

В специална декларация от курорта “Свети Влас” всички кметове на населените места от община Казанлък също дадоха подкрепата си за втори мандат на Стефан Дамянов.

Казанлъшкият градоначалник заедно с колегите си от селата е на морския курорт на семинар по въпросите на местната власт.