протест
протест / netinfo
Подписка до Арменския поп събират от гражданска мрежа „Запазете Бедечка”. Само за десетина минути след началото на нетрадиционния мирен протест на площада пред общината, десетки граждани сложиха името си под текста: „Аз, Арменският поп приемам всеки подпис по-надолу за доказателство, че търпението на долуподписаните мои чеда, се изчерпа. Подписът тук значи пълно запазване на парка и ще отиде при когото трябва. Ако не им харесва на господата общинари-приемам оплаквания”.
 
Подписката е част от забавния фестивал на открито, който организаторите обещават да продължи едно денонощие. Протестиращите са за пълно запазване на границите на парк „Бедечка”.
 
Защитници искат пълно запазване на парк „Бедечка”

По информация на защитниците се готви застрояване на още пет сгради, освен досегашните осем. Нашите искания и преди и сега са целият парк да бъде съхранен и запазен, категорични са протестиращите. Според тях, представители на голямата търговска верига, която има терен там, е готова да бъде обезщетена с равностоен парцел на друго място. Очакваме община Стара Загора да води преговори със собствениците, но по наша информация такива не са започнали, коментират те. 
 
На сесия в края на месеца предстои да бъде гласувано запазването на парка с нов общ устройствен план. На собствениците на парцели ще бъдат дадени други терени, но немалка част от парка остава застрашена и затова по думите на протестиращите целта е да бъдат запазени границите на парка, такива, каквито бяха зададени чрез въпроса на референдума. Нашата битка е да съхраним колкото се може повече от „Бедечка”, категорични са протестиращите.
 
Те разпънаха десетина палатки пред общината и дадоха заявка за игри и демонстрации-част от ироничен 24-часов фестивал.