С един нов и няколко на проби Берое започна подготовка
С един нов и няколко на проби Берое започна подготовка / beroe.bg

С едно сигурно ново попълнение - вратарят Илко Пиргов и трима играчи на проби започна подготовка за втория дял от шампионата футболният Берое.

В първото занимание взеха участие 23-а футболисти. Сред тях бяха дошлите на тестове Мариус Папшис, Николай Янков и придобилият скандална известност юноша на Левски Стивън Петков.

"Александър Александров е затворена страница за нас. С него имахме принципна уговорка, беше приел предложените условия, сега темата е приключена. Ще търсим съдействие от футболния съюз по казуса", заяви изпълнителният директор на Берое Илко Русев по повод провалилия се трансфер на футболиста на Черно море.

"За Стивън Петков мога да кажа само, че сега ще проверим дали ще ни върши работа, как ще пасне на отбора и колектива", заяви още той. Юношата на Левски е със спрени права от Дисциплинарната и Апелативната комисии на БФС заради скандала с черно тото, избухнал през август покрай мач на юношеския национален отбор.

Наставникът на Берое Петър Хубчев обяви, че нови футболисти няма да бъдат привличани на всяка цена. "Има някои постове, които са приротетни като ляв бек, десен бек, халф, който да играе зад нападателите. Но от тези, с които разполагаме излишни футболисти няма. Ако някои напусне, ще вземем заместник.

С играчите с изтичащи договир вече се водят разговори, онези, които са спрягани за трансфер трябва да са наясно със ситуацията, за да можем да им изчистим главите", обясни Петър Хубчев.