Млада Загора
Млада Загора / netinfo
Ръководството на Млада Загора – кметът Патрисия Желева, председателят на Младежкия общински съвет Динко Колев, както и членовете на новосъздадения снощи Детски общински съвет днес положиха клетва на тържествена церемония в зала „П. Р. Славейков“.
 
„Имах удоволствието да се срещна преди заседанието ви днес с кмета на Млада Загора Патрисия  Желева, с председателя на МОС  Динко Колев, както и с ръководителите на комисиите – впечатлен съм от идеите, които обсъждате , от инициативите, която реализирате.

Общественополезните дейности отнемат много време, поздравявам ви и ви благодаря, че имате енергията да работите за младите хора на Стара Загора“, обърна се към младежите председателят на ОбС Таньо Брайков по време на церемонията.
 
По време на първото заседание на 21-вия местен младежки парламент бе даден отчет за инициативите, които са реализирани от МОС през изминалата година. Бяха утвърдени и ръководителите на постоянните комисии - по култура и общинска политика, по екология и превенция  на здраве, по спорт и туризъм, по превенция на безопасността, престъпността и зависимостите и по благотворителност.
 
„Не губете детското в себе си, пазете го - и големи, и малки, вие всички сте нашите деца! Ние имаме нужда от вашата креативност , имате свежото мислене, дори щурите идеи.

Всичко това е необходимо, за да бъде Стара Загора още по-добър град за живеене и още по-привлекателен за младите хора“. С тези думи ресорният зам.-кмет на Общината Иванка Сотирова приветства Младежкия общински съвет и членовете на новосъздадения Детски общински съвет.
 
По традиция, минути преди официалното полагане на клетва за работа в името на младите хора в града, тазгодишните кмет на Млада Загора и председател на МОС, поднесоха цветя пред барелефа на П. Р. Славейков, първи кмет на Стара Загора след Освобождението на България.