Първият европейски проект на  Различният поглед“ приключи успешно
Първият европейски проект на Различният поглед“ приключи успешно / организатори

Успешно приключи първият европейски проект на „Сдружение Различният поглед" за програмно младежко кино в Стара Загора по европейската програма Младежта в действие. От 25-те получени видеа в Конкурса за любителско видео, беше излъчена селекция от 9-те най-добри. Младежкото жури в състав Иво Иванов (студио Даухаус) и Лора Любенова (Национален Младежки Форум) и Теодора Николаева (мениджър проекти - РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД) отличи 5 от тях, като същевременно бе проведено и гласуване в залата, което излъчи избора на публиката.

Петте наградени младежа са Антон Кирков (София), Иван Абаджиев (София), Росен Узунов, (Сливен), Костадина Златунова (Враца) и Ангел Иванов (София, спечелил и одобрението на публиката). Всички те, заедно с още няколко участници в конкурса, сред които Самуил Дъбов и Камен Балджиев от Пловдив, Елена Карагяурова от Ст. Загора и Галин Щерев от Казанлък, както и множество младежи и доброволци от Стара Загора, присъстваха на награждаването и се включиха в гласуването на публиката. Веднага след отличаването на младите кино-творци, организаторите връчиха ръчно изработени грамоти и статуетки-уникати. Бяха връчени и грамоти на участниците в инициативната група на проекта Младежка Кино-Зона, който по правилата за младежка инициатива на програма Младежта в действие е устроен на принципа „от младежи, за младежи, чрез младежи".

Днес от 15 часа на участниците в инициативната група по проекта ще бъдат връчени и сертификатите Youth Pass- валиден в цяла Европа.