Проверяват твърденията за полицейско насилие
Проверяват твърденията за полицейско насилие / Dariknews.bg,архив

В ОД МВР-Стара Загора ще бъде извършена проверка във връзка с разпространената в някои медии информация за упражнено полицейско насилие при задържане на мъж с наркотици.

Млад мъж твърди, че е бил жестоко пребит от полицаи в Стара Загора, съобщава NOVA. Християн Мавродиев е бил арестуван за притежание на наркотични вещества. Той твърди, че преди да бъде откаран в ареста е бил малтретиран от няколко служители на реда.

"На 17 август от една бензиностанция ме взеха трима полицаи, отвлякоха ме и ме биха зверски, биха ме с палки, беше много жестоко", оплака се той. "В дома ми откриха амфетамини, метаамфетамин и марихуана", призна Християн Мавродиев.

От полицията припомнят, че на 17 август около 17.30 ч., в ррайона на бензиностанция на старозагорския булевард "Славянски", бил спрян лек автомобил "Фолксваген Голф". Униформените задържали намиращите се в него три лица като служителите са използвали физическа сила и белезници. При последвали процесуални-следствени действия - претърсване и изземване, на два адреса в Стара Загора са намерени и иззети синтетични наркотични вещества и марихуана.

Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура - Стара Загора. Образувани са две бързи полицейски производства за престъпления по чл.354а от НК .24-годишният Мавродиев е задържан за срок до 24 часа, а на 27-годишния старозагорец е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 часа.