протест
протест / DarikNews.bg
Стара Загора и Казанлък се включиха в общонационалния протест с автошествия, които тръгнаха едновременно от двата града.

протест
DarikNews.bg


След блокадата на пътя Стара Загора-Казанлък, около стотина коли блокираха и пътя за Прохода на Републиката край Гурково.

протест
DarikNews.bg


„Призоваваме всички граждани на Стара Загора и Казанлък да застанем ЗАЕДНО, рамо до рамо в борбата срещу мафията, завладяла държавата ни, живота ни, съдбите ни, настоящето и бъдещето ни!“, се казва във фб-събитието.

протест
DarikNews.bg


От Стара Загора се отправиха близо 150 автомобила, с надути клаксони и  развети знамена. Колите се движиха по едното платно на пътя, а движението в посока областния град, не беше възпрепятствано.

протест
DarikNews.bg


Коли с протестиращи се отправиха и от Казанлък, а двете шествия се събраха край село Ягода, където блокираха главния път Стара Загора-Казанлък.

протест
DarikNews.bg


Протестът продължи с призиви за оставка и затвор, викове „мафия“, а на пътя бе поставен транспарант с надпис „Стара Загора иска оставка“

протест
DarikNews.bg


и друг с трите основни искания на недоволните от управлението-оставка на правителството, на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни избори.

протест
DarikNews.bg


По време на блокадата на пътя нямаше инциденти, пропуснати да преминат бяха автомобил, в който пътуваше болно дете и румънска кола.