Под ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство за възникнало пътнотранспортно произшествие, при което е загинало 14-годишно момче, съобщиах от обвинението.

Инцидентът е станал на 17 май, около 17:30 часа на кръстовището на ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Одринска епопея“. Според първоначалната информация, автобус, управляван от 58-годишен мъж, е предприел завой надясно в резултат на което е ударил велосипедист.

Дете загина, блъснато от автобус в Стара Загора

Той се е движел по велоалея, след което е преминал през кръстовището. При сблъсъка 14-годишният колоездач е получил множество травматични увреждания. Той е бил откаран в болница, където по-късно е починал.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като е отчетен отрицателен резултат. Той е бил задържан за срок от 24 часа.

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на пътното произшествие продължава под надзора на прокуратурата. Предстои извършването на множество експертизи.