р
р / Thinkstock/Getty Images
Агенция по заетостта е партньор по проект „Целева схема за мобилност - твоята първа EURES работа 6.0”. Той е финансиран от Програма за заетост и социални иновации на ЕС, която предлага безплатни услуги и финансови ползи:

-на младежите да намерят възможности за работа или стаж в европейска държава, различна от страната им по пребиваване;

-на работодателите да им посочат в процеса на подбор и набиране на професионалисти чрез достъп до голяма база данни от автобиографии на млади търсещи работа участници в проекта, различни от държава на месторабота.

Географското измерение – държавите членки на ЕС, Исландия и Норвегия.

Какво получават младежите?

-индивидуални услуги (насоки, съставяне на CV, предварителен подбор, подбор, подкрепа при устройване на работа и след това), предоставяни от висококвалифицирани съветници

-Финансова подкрепа за интервюто (до 600 евро), преместване в страната по местоназначение (до 1400 евро), езикови курсове (до 2000 евро) или признаване на професионална квалификация (до 400 евро) и допълнително възнаграждение към заплата (до 600 евро първите три месеца).

За участие следва да се регистрирате на www.yourfirsteuresjob.eu

Какво получават работодателите?

-подкрепа при подбор и наемане на персонал;

-финансови ползи за малки и средни предприятия за улесняване на интеграцията (провеждане на обучителни програми за интеграция на наети младежи - до 2000 евро).

За участие следва да се регистрирате на http://www.yourfirsteuresjob.eu/employers

Регистрацията и всички услуги за помощ и поддръжка са БЕЗПЛАТНИ.