форум
форум / netinfo
Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи предложението на кмета Живко Тодоров да не се пребоядисват пешеходните пътеки, които са в червен и черен цвят. „Маркировката в червено е направена от общините в интерес на гражданите, в интерес на пътната безопасност, а не че някой би искал да наруши подзаконови нормативни уредби. Ще бъдем в подкрепа на Националното сдружение на общините“, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той обясни още, че продължава дебатът за промените, свързани с общинската полиция, която също е идея на старозагорския кмет. Цветанов подкрепи и въвеждането на повече  видеонаблюдение и видеокамери в населените места, защото това ще даде възможност за по-голяма обективност и ще се избегне възможността за корупционни действия. „Трябва да направим чрез законодателни промени така, че общините да инвестират в подобна инфраструктура, защото пътната безопасност е от изключителна важност, а и от друга страна ще освободим полицейски ресурс за други дейности“, обясни Цветанов. Според него, предсрочните парламентарни избори не стоят на дневен ред, тъй като ангажиментът е за четиригодишен мандат.

И премиерът Бойко Борисов определи като фалшива новината, че чака да мине председателството и да подаде оставка. “Никога досега не е имало такава стабилност в държавата. Растат доходите и брутният вътрешен продукт. И аз искам двойно да увеличим заплатите, но трябва да има растеж в икономиката. Интересът към нас и Балканите, благодарение на работата, която свършихме, е факт“, добави министър-председателят.

Той увери, че е поел ангажимент към транспортните фирми и ще търси решение на проблемите. „Още в петък се разпоредих и очаквам с еврокомисаря по транспорта да се срещнем с транспортния бранш“, заяви Бойко Борисов пред 160 участника в Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора, която се проведе на Старозагорските минерални бани.

„Докато идвах насам, ремонтират магистрала „Тракия“, а тя тази отсечка от Пловдив към Стара Загора, не е пипана откакто е построена и точно затова сега нямат право да ни дават акъл и оценка“, коментира Борисов нападките на опозицията.