/ Община Стара Загора
Бойко Борисов коментира пред журналистите още напредъка с изграждането на тунела под Шипка
Премиерът Бойко Борисов посети Стара Загора и донесе добри новини - правителството отпусна първоначалните 4,5 млн лева за изграждане на мултифункционална зала в новия парк „Артилерийски“.

Община Стара Загора

„Тук бяха казарми, а сега е прекрасен парк, хората го използват и му се радват. Преди изборите обещах, че Стара Загора ще има нова голяма зала, финансирането е осигурено“, каза министър-председателят Бойко Борисов.

Борисов: Има вода в пещерите за Перник

„Използвам възможността да благодаря на премиера за това, че за пореден път удържа на думата си. Средствата вече са при нас, а сумата е достатъчна за началните етапи. В момента тече конкурс за проектиране, който е съгласуван с Камарата на архитектите“, каза кметът Живко Тодоров.

Община Стара Загора

Върху общински терен от 20 дка площ ще бъде изградено съоръжението, което ще има 5200 седящи места. Така ще може да бъдем домакини на множество различни събития, стана ясно от думите на градоначалника. „Цялата сума, нужна за изграждане на залата, ще бъде ясна след като бъде избран проектът.

Идеята е да имаме нещо компактно, но и в същото време работещо, с което всички да се гордеем“, допълни Тодоров. Той изрази благодарност за цялостната подкрепа, която получава Стара Загора от правителството.

Тодоров подчерта, че по този начин в града са санирани и обновени над 80 жилищни блока. „Освен това получихме и финансиране за изграждането на водопровода на „Беш бунар“, благодарение на който гравитачно Стара Загора получава безплатна вода“, каза още кметът. Той допълни, че се насочват усилия за ремонт на пътя Стара Загора-Чирпан.

Общинският съвет в Стара Загора открива процедура за кандидати за съдебни заседатели

Важен за района въпрос - бъдещето на източно-маришкия басейн и въгледобива също бе засегнат по време на посещението на премиера Борисов под липите. „Зелената сделка“, макар че в Брюксел не я наричат така, на практика означава нулеви емисии 2030 година, т.е. без въглища. Успяхме заедно с други да се преборим поне за ядрената енергетика да влезе в пакта за зелена енергия.

Имаме около 10 години да работим и мислим какво да правим към днешна дата. Трябва много разумно, много трезво и твърдо да устоим колкото се може по-дълго да използваме този ресурс и да мислим за бъдещето“, обобщи премиерът като допълни, че се водят сериозни разговори по темата, защото решението е от национален мащаб.

40 предложения ще обсъдят съветниците на последната си сесия

„Години работа е необходима, за да се намери най-добрият вариант - дали ще е трансформиране или нещо друго, не може да се каже просто така. Целта е хората да бъдат спокойни за работната си заплата и пенсията си“, подчерта Борисов.

Бойко Борисов коментира пред журналистите още напредъка с изграждането на тунела под Шипка, както и някои от най-големите инфраструктурни обекти в страната – метрото в София, магистрала „Хемус“, пътя Ботевград-Мездра и Видин-Монтана, както и проблемите с водата в Перник.

Съветниците ще гласуват новата структура на общинска администрация

На събитието днес присъстваха още зам.-председателят на НС Емил Христов и народните представители Маноил Манев и Радостин Танев, зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова, Красимира Чахова, Милена Желева и инж. Янчо Калоянов, общински съветници, заместник областният управител Петя Чакърова и други.