Локализиран е пожарът, който избухна в землищата на Казанлък и Мъглиж и обхвана голяма площ суха растителност и горски фонд.

Това съобщи директорът на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Стара Загора комисар Стоян Колев.

Продължава борбата с големия пожар край Казанлък

"Няма никакви притеснения, а ако всичко е наред, както очаквам, в светлата част на деня би трябвало огънят да е окончателно погасен", каза той. През нощта на място е имало три пожарни екипа, които са правили обходи и са охранявали терена, а през днешния ден на място ще остане един екип за наблюдение.

Припомняме, че приблизителната площ, която е обхванал огънят, е над 500 декара. Пожарът е на територията на Държавното горско стопанство в Казанлък и Държавното горско стопанство в Мъглиж, а след приключване на дейностите по погасяване и охрана на периметъра, ще бъдат направени замервания от двете стопанства и ще може да се каже с точност каква площ е засегната.

Във връзка с пожара на 21 август областният управител на Стара Загора Ива Радева издаде заповед за въвеждане на частично бедствено положение за срок до седем дни на територията на община Казанлък. 
Галя Тенева, БТА