/ istock
Криминалисти иззеха три вида наркотични вещества на различни адреси на територията РУ-Казанлък
 
На 17 септември, служители на сектор "Криминална полиция" при РУ- Казанлък са извършили проверка в апартамент в Казанлък, обитаван от 46-годишен мъж, при което са намерили и иззели суха зелена тревиста маса, за която изготвената експертиза установява, че е марихуана тегло малко над три килограма и половина.

Образувано е бързо производство.

МВР


На 26 септември криминалисти от РУ-Казанлък са извършили проверка в къща в с.Голямо Дряново, обитавана от 29-годишен мъж. Намерени и иззети са пликове със суха зелена тревиста маса и пликове с кристалообразно вещество.

Изготвената експертиза установява, че тревистата маса представлява марихуана с общо тегло 124,89 грама, кристалообразното вещество е кокаин 2,43 грама и метамфетамин с тегло 22,89 грама.

МВР

Образувано е бързо производство. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа.

На 4 септември са извършили проверка на 42-годишен мъж и адрес в с. Знаменосец. Намерени и иззети са два полиетиленови плика, със суха зелена тревиста маса, за които изготвената експертиза установява, че са марихуана с тегло малко над 50 грама.

В близост до имота са били намерени и иззети четири растения от рода на конопа, изготвената експертиза установява, че растителната маса представлява марихуана с тегло малко над 138 грама.

МВР-Стара Загора

Намерени са били и три отрязани и изсъхнали растения от рода на конопа, експертизата показва, че растителната маса представлява марихуана с тегло 27,64 грама.
 
 На 27 септември е са извършена проверка в с .Полски градец на двама мъже на 32 и 23 години, до дворно място между засадени растения от рода на конопа, находящо се в изоставена къща, в момент на обиране на растенията.

МВР-Стара Загора

От дворното място са били иззети 19 растения от рода на конопа с размери от 30 см до 170 см, намерени са били и препарати за отглеждане на растенията. Изготвената експертиза установява, че иззетите растенията са марихуана с тегло 173,78 грама. Извършена е проверка и на адреси в Раднево, ползвани от двамата мъже.

В имот в гр.Раднео, ползван от 32-годишния мъж, е намерена и иззета суха зелена тревиста маса, за която експертизата показва, че е марихуана с тегло малко над 15 грама, както и малко количество метамфетамин.

В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство. Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня