"Ромео и Жулиета" на театрална сцена
"Ромео и Жулиета" на театрална сцена / DarikNews.bg, архив
Николай Карагеоргиев /китара/ и Александър Леков /7-струнен бас/ ще представят пред старозагорската публика своя първи албум "Motion in Space"(Движение в пространството). 

Пловдивското дуо се събира още през 2012 година, но едва сега издава дебютния си албум. Той съдържа 8 пиеси като всички са композирани и аранжирани от двамата, а стилът на албума може да се определи като съвременна импровизационна музика с елементи на блус, джаз и рок.

Китаристът Николай Карагеоргиев е безкомпромисен по отношение на музикалните изразни средства и похвати, които използва: тон, фраза, динамика и не на последно място чувство за мярка и вкус.

За Александър Леков важи същото - той владее инструмента си и в същото време демонстрира уменията си с лекота без да се натрапва излишно. Уникалното звучене на албума се подсилва и от факта, че  Александър Леков използва 7-струнен, направен специално за него инструмент, вместо стандартния с 4 струни.

Старозагорската премиера на албума "Motion in space" на Николай Карагеоргиев и Александър Леков е на 7-ми февруари, петък, в Камерната зала на Драматичния театър.

Концертът е с начален час 19:00, а входа за събитието е 10 лева.