ФОТОАПАРАТ
ФОТОАПАРАТ / ThinkStock/Getty Images
Отражения на Александър Иванов  е среща  със средствата на художествената фотография  между девствената природна естетика от една страна и визията на съвременния индустриалния пейзаж – от друга.

В експозицията, на рудници и промишлени кариери край Елаците,  Каолиново, „Марица Изток – 2“ и сливенското Бинкос,  контрастират -  есента на Рилската гора, зимата на прохода Шипка, Черноморските залези, върховете на Пирин. Химкомбинатът на Димитровград, пожарите край Копринка през 2007-а, запуснатият паметник на Бузлуджа, стоят редом до стенописите от Ивановските скални манастири, Шипческият манастир, Тракийската гробница край Казанлък и други.

Срещата на фотографиите от „Отражения“ е и среща вътре в самите нас. Тя е публична среща, но и лична, човешка. Идеята на изложбата си авторът формулира като провокация първо към чувствата, после – към мисълта и ако това доведе до някакво, макар и минимално действие и това, според него, вече би било началото. Затова изложбата „Отражения“ на Александър Иванов е вик, с надеждата той да бъде от някого чут.       

Изложбата има вече своята лична над десетгодишна историяПремиерата е в Казанлък през есента на 2008-а година.

Изложбата се открива на 15 май от 18.00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък и ще продължи до 29 май тази година.