/ iStock/Getty Images
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще отпусне 3 980 837 лева на Община Павел баня за рехабилитация и реконструкция на общинския път Шипка - Павел баня - Асен - Скобелево, съобщиха от общинския пресцентър. Споразумението е подписано от кмета Иса Бесоолу в МРРБ.

“Горд съм, че имаме възможността да довършим започналата в началото на моя мандат мащабна рехабилитация на пътя.

Започва ремонт на общинския път Гълъбово – Мусачево

Нужни ни бяха тези средства, за да се довърши благоустрояването на двете населени места, през които преминава пътят – селата Асен и Скобелево, както и да се разшири самия път и да се постави на места нов пласт асфалт”, коментира Иса Бесоолу. 

Реализацията на проекта е с голямо местно и регионално значение, тъй като по този пътен участък ежегодно преминават хиляди автомобили. Голямо е и значението му за туристическия поток. През 2021 година, независимо от епидемиологичната обстановка в страната, участъкът е използван от над 240 000 туристи. Досега статистиката показва, че броят им тази година е още по-голям, посочват още от пресцентъра на администрацията.

В Бюджет 2022 на Община Павел кметът Бесоолу постави акцент върху дейностите по Инвестиционната програма, ремонта на детските градини в Павел баня, Долно Сахране и Александрово, както и върху дейности за подобряване на инфраструктурата на територията на общината. 

Павел баня е курорт, който предлага разнообразни възможности за туризъм през цялата година. „Тук идват български и чужди туристи, които искат да съчетаят почивката с лечение. Курортът е профилиран за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, болести на периферната нервна система, следоперативни манипулации, гинекологични заболявания и други. Минералната вода е една от най-богатите на флуор в Европа, като в същото време има слаба радиоактивност, което означава, че не е опасна, каза за БТА Иса Бесоолу. В региона има и множество забележителности.