компютър белезници
компютър белезници / ThinkStock/Getty Images
Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с „лишаване от свобода“ до 6 години
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем за закана с убийство към жена след запознанство в социалните мрежи.

23-годишният мъж се запознал с пострадалата жена чрез социалните  мрежи. Няколко месеца двамата водили неангажираща кореспонденция, но мъжът започнал да става настоятелен в общуването, държал на лични срещи, които жената отказвала. Обвиняемият често я тормозел както по телефона, така и лично. Посещавал местоработата и жилището ѝ, предизвиквал скандали.

На 13 октомври миналата година при поредния й отказ да се  срещне с него, той я заплашил със саморазправа и осъществил закана с убийство спрямо пострадалата жена  с думите: „Ще напълня пистолета и ще гръмна всички, и накрая ще се самоубия!“.

Неколкократно съпругът на пострадалата провеждал разговори с обвиняемия, за да спре да я притеснява. На 19 октомври 23-годишният мъж отправил и към него закана с убийство с думите: „Ще те обезглавя бе, момче!“.

Обвиняемият е криминално проявен. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан се наказва с „лишаване от свобода“ до 6 години.

Взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.