От януари отварят пътя Опан-Гълъбово и за камиони?
От януари отварят пътя Опан-Гълъбово и за камиони? / Областна администрация

От 2 януари до 31 март да се премахне въведеното ограничение за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона по път Опан-Гълъбово. С това предложение до Агенция „Пътна инфраструктура" и Областно пътно управление излиза специална комисия, създадена със заповед на областния управител Недялко Недялков.

За председател на комисията бе определен зам-обл. управител Димитър Драчев, членове-началникът на сектор "Пътна полиция" гл. инспектор Пламен Момчев, Мончо Илиев-началник на Областен отдел „Контролна дейност" към ИА „Автомобилна администрация", директорът на Областно пътно управление Петър Николов и експерти на Областна администрация.

Основните причини за това искане са влошените метеорологични условия за движение по общинската пътна мрежа и необходимостта от ритмично подаване на доставките на варовик към топлоелектрическите централи в комплекс „Марица изток".

В момента тежкотоварните автомобили използват обходен маршрут - с. Априлово, Гълъбово, с. Бъдеще, Димитровград и Стара Загора.

На протест в началото на ноември, шофьори и собственици на транспортни фирми, поискаха да бъде разрешено преминаването на тежки камиони през пътя Опан - Гълъбово. Шефовете на фирмите изчисляват, че заради затворената 17-километрова отсечка търпят сериозни финансови загуби.