съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Първоначално наложеното наказание на подсъдимия се намалява с една трета, заради направените от него самопризнания.  
Осем години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, наложи Старозагорският Окръжен съд на 65-годишен мъж. Той е признат за виновен, в това че на 7 януари умишлено умъртви 25-годишната си жена.
 
Причината за смъртта е нанесено от подсъдимия продобно-прорезно нараняване в гръдния кош на пострадалата, засегнало сърцето й и довело до трагичния инцидент.
 
Съдебният състав присъди обезщетение за неимуществени вреди на наследницата на пострадалата и подсъдимия – малолетната им дъщеря. В съдебното заседание всички  роднини на убитата жена  бяха конституирани като частни обвинители.
 
Делото бе гледано по реда на Глава ХХVII от НПК – съкратено съдебно следствие, при което първоначално наложеното наказание на подсъдимия се намалява с една трета, заради направените от него самопризнания.
 
Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. В проведеното съдебно заседание подсъдимият неколкократно изрази съжаление за случилото се и заяви, че се срамува от стореното.
 
Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.
 
В началото на януари 65-годишният мъж намушка с нож 25-годишната си съпруга в Стара Загора. Те имат  8-месечна дъщеричка, а до фаталния край се стигнало след семеен скандал.