Организират семеен празник посветен на правилата за движение
Организират семеен празник посветен на правилата за движение / Dariknews.bg, архив

Семеен празник за деца и родители, посветен на правилата за движение, ще се проведе на 26 септември в новия парк на Стара Загора. Организатор на проявата е Сдружение с нестопанска цел „Аз съм бъдещето! Пази ме!", създадено от майката на трагично загиналият преди повече от година 4-годишен Паоло.

„Искаме да дадем летящ старт на новия парк. Целта на празника е да повиши културата на всички по отношение на правилното и безопасно движение по пътищата. От една страна трябва да повишим съзнанието на шофьорите и да ги научим да пазят пешеходците. От друга страна обаче трябва да научим и същите тези пешеходци да проявяват разбиране по отношение на тежката пътна обстановка", обясни един от организаторите на проявата Димитър Лучев.

По време на празника, който започва в 10,00 часа, ще бъде дадена възможност на деца и подрастващи да изразят своето виждане по темата чрез рисунка върху асфалт. Ще бъдат проведени и щафетни, интерактивни игри и викторини, за участниците, в които са предвидени и награди. Посетителите ще могат да се насладят и на спектакъла на Държавен куклен театър-Стара Загора „Не преминавай на червено".

Партньори на проявата са Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, Държавен куклен театър Стара Загора и Българска Божия Църква Възраждане Стара Загора.