Деветима служители на Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора бяха удостоени с голямата награда на Сдружение "Самаряни" за добротворство "Добрият самарянин". Статуетката е била връчена на директора им комисар Стоян Колев. Това съобщават от пресцентъра на неправителствената организация.

МВР

Отличието се присъжда за добри дела и жестове на подкрепа на човек или група от хора, изпаднали в тежка житейска ситуация, които заслужават обществено признание и благодарност. Пожарникарите бяха удостоени с голямата награда на Сдружение "Самаряни" за проявената смелост при изпълнение на служебните им задължения при потушаването на пожар в апартамент на 16-я етаж в жилищна сграда в Стара Загора, в квартал "Самара", на 15 юли тази година.

Разследват причините за огромния пожар в блок в Стара Загора (ВИДЕО)

"Добър означава смел, самоотвержен, състрадателен. Продължавайте да бъдете такива мъже", е заявила Ваня Попова, председател на УС на Сдружение "Самаряни" при връчването на плакети на огнеборците и на доброволците от жилищния блок, помогнали за потушаването на пожара.

Статуетката "Добрият самарянин" е изработена от старозагорския художник Иван Костов. Петнадесет партньори участват в Обществения инициативен комитет, който определя носителя на статуетката, припомнят от пресцентъра на НПО.
БТА