Община Казанлък с одобрен проект „Добро образование сега - добри възможности утре“
Община Казанлък с одобрен проект „Добро образование сега - добри възможности утре“ / DarikNews.bg, архив

Одобриха проекта на Община Казанлък „Добро образование сега - добри възможности в бъдеще" по схема BG051PO001-4.1.05 „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства".

Размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 150 125 лв., което представлява 100% финансиране от Европейския социален фонд.

Общата цел на проекта е подобряване условията за интеграция на децата и учениците от етническите малцинствени групи на територията на община Казанлък. Това ще се осъществи чрез мотивирано включване още от най-ранна възраст в образователния процес и успешно участие в образователната система за подпомагане на тяхната социална и трудова реализация в бъдеще.

По проекта ще бъдат изпълнени дейности като осигуряване на методически средства и учебни помагала, дидактически материали, хардуер и образователен софтуер за обучение на децата от предучилищна възраст и от 1- 4 клас в училище. Ще бъдат обособени игротеки в детските градини, партньори по проекта, както и повишаване квалификацията на педагогическите кадри.

Продължителността му ще е 12 месеца, като целеви групи са деца и ученици от малцинствата, педагогическите специалисти в детските градини и училищата, родители от етническите малцинствени групи.

Партньори са 8 детски градини и училища на територията на община Казанлък.