Обновяват пространството зад Централния пазар в Казанлък
Обновяват пространството зад Централния пазар в Казанлък / Община Казанлък

Община Казанлък започна интензивни дейности по облагородяване на пространството зад Централния кооперативен пазар и около банята в града на розите. Има приет План за регулация на част от кв. 143 по плана на град Казанлък, одобрен със Заповед № 2236/20.11.2012 г. на Кмета на общината. Площта, която ще бъде облагородена, е над 2750 кв.м.

Ще бъдат създадени 37 паркоместа и връзка между северната част на ул. „Славянска", ул. „Велико Търново", ул. „Бяло море" до бул. „Никола Петков". Ще се направи нова тротоарна настилка, а съществуващата ще бъде реновирана. Ще бъдат залесени зелени и цветни пространства и свързващи алеи.

В момента се почиства терена от натрупаните с времето маси пръст и бетон. Демонтират се намиращите се в периметъра на района павилиони, които са изключително неестетични. Два от тях са разположени върху общински терен, а три са в имот частна собственост. Те се намират близо до турската баня, която е паметник на културата.

В тази част на града Община Казанлък реализира още една идея - преустройство на площта под металните конструкции, северно от Кооперативния пазар, и превръщането й в привлекателен пазар за цветя. Ще се използват всички дадености на интериора и екстериора, като се предвижда направата на алуминиева конструкция, окачен флексибилен таван, рекламни пана и др. С това в Казанлък ще бъде изграден удобен, красив и съвременен цветен пазар.