нова учебна година
нова учебна година / община Стара Загора
Утре започва новата учебна година. Учебният процес във всички училища на територията на област Стара Загора ще започне при необходимите условия, уверяват от РЗИ-Стара Загора.

Над 14 500 са учениците, които ще се обучават в старозагорските училища. В обновени сгради ще влязат учениците от Средно училище „Иван Вазов“ и Девето основно училище „Веселин Ханчев“.  Кметът Живко Тодоров ще поздрави учениците в СУ "Иван Вазов" в 8.45 часа. След това ще открие учебната година в СУ "Железник" в 9.30 часа. От 10.30 часа ще се включи в церемонията за началото на новата академична година в Тракийския университет, а по-късно, от 11.30 часа, и в откриването на многофункционалната спортна зала "Арена Академика" в ТрУ. 

През тази учебна година ще бъдат ремонтирани още две училища – Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер” и Професионалната гимназия по електротехника. Зам. - кметът инж. Янчо Калоянов ще открие учебната година в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Любор Байер" в 9.30 часа. 

Ресорният зам. - кмет Иванка Сотирова ще бъде гост на Девето основно училище "Веселин Ханчев" в 9.30 часа, а след това и на Детска градина "Мечо Пух" в 10.30 часа.